_Kaarle_X9C9850Yhdentoista viikon kesäklubiputki pärähtää käyntiin Jumprun Patiolla tiistaina 14.6. Luvassa on elävää musiikkia joka viikko tiistaista lauantaihin aina kello 21.00 alkaen ja musiikki raikaa lämpölamppujen alla elokuun lopulle asti, Elokuun Extrat julkaistaan myöhemmin.

Aina tiistaisin on luvassa jazziin vihkiytynyt Jumpru X OMJ Jazzpatio-klubi, jolloin Pation lavan ottavat haltuun kaupungin jazz-tyypit. Jazzpatio – klubin ohjelma on rustattu yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien ja Musiikin Edistämissäätiö MES:n kanssa.

Keskiviikot on tutusti pyhitetty sielukkaalle soulille ja muullekin soljuvalle rytmimusiikille. Jo 15. kerran tarjoiltavalla Jumprun Soul Kitchen – klubilla bändit vaihtuvat joka keskiviikko. Soulia, funkkia, reggaeta ja muutenkin groovea menoa.

Torstai-iltoina saamme nauttia kymmenen vuotta täyttävää Rytmipatio-klubia, jolla kaupungin huippumuusikoista koottu ja Emilia Aarnion liidaama Jumpru House Band kahlaa läpi hitit, helmet ja hutit vaihtuvilla teemoilla.

Kesälubeille on 20 vuoden ikäraja ja vapaa pääsy.

 

 

 

Jumpru X OMJ Jazzpatio fiilistelee tiistaisin

Tiistaina 14.6. kesän Jazzpatio-konserttisarjan käynnistää Benjamin Faconnier 4tet. Ranskalaisen trumpetisti, laulaja, säveltäjä Benjamin Faconnierin johtama rajat ylittävä kvartetti esittelee jazzohjelmiston, joka sisältää yhtyeen omia kappaleita sekä sovituksia jazzstandardeista. Faconnierin lisäksi yhtyeessä soittaa kitaristi Mathias Sandberg, basisti Jonathan Bäckström sekä rumpali Alessandro D’Anna.

Juhannusviikolla, tiistaina 21.6. Jumprun lavalle nousee Sir Garrison trio. Sir Garrisonin musiikki on yhtyeen jäsenten säveltämää, eniten sävellyksistä on vastannut oululaislähtöinen saksofonisti Sami Leponiemi. Triossa soittavat myös basisti Nathan Francis ja rumpali Okko Saastamoinen.

Oululaisista muusikoista koostuva Janne Mikkonen Plus vie Jazzpation tunnelmaa 1950-luvulle ja sitä uudempaan jazziin. Kitaristi Janne Mikkosen, basisti Jaakko Konttilan ja rumpali Olli Estolan muodostama trio esiintyy Jumprussa tiistaina 28.6. Viikkoa myöhemmin, heinäkuun ensimmäisenä tiistaina 5.7., luvassa on Beatrice Milanesen, Jouni Isoherrasen ja Sami Juntusen muodostama uusi kansainvälinen pop-/jazzyhtye, joka esittää omia alkuperäisiä ja mukaansa tempaavia kappaleita suoraan sydämestä. Little Poems From The Heart -yhtyeen konsertissa on luvassa herkkiä pop-melodioita ja vivahteikkaita jazztunnelmointeja.

Mathias Sandberg Trio on jazzkitaristi Mathias Sandbergin, basisti Zacharias Holmkvistin ja rumpali Stefan Brokvistin muodostama yhtye, jonka konsertissa tiistaina 12.7. kuullaan trion omalaatuista ”hard swingin’, groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa. Ohjelmisto koostuu Sandbergin sävellyksistä, joista osa löytyy syksyllä 2020 ilmestyneeltä The Doctor -levyltä. Tiistaina 19.7. esiintyvä Beyond Quartet on oululainen tuore jazz-yhtye, joka sai alkunsa neljän muusikon yhteisestä rakkaudesta jazz-musiikin perinnettä kohtaan. Tuomas J. Turusen, Roni Helmisen, Janne Mikkosen ja Ilari Kinnusen muodostama yhtye soittaa 1960-luvun Post-Bop -tyylistä jazzmusiikkia nojaten vahvasti Pohjois-Amerikkalaiseen jazzin perinteeseen, ja soitettava ohjelmisto koostuukin tähän tyyliin sovitetuista jazzstandardeista sekä muista 1960-luvun jazz-kappaleista.

Salsa Coruno Del Norte on 10-henkinen salsaorkesteri Oulusta. Orkesterin ohjelmisto koostuu suomalaisista tangoista ja Suomi-soulin klassikoista, jotka orkesteri on sovittanut perinteiseen kuubalaiseen tyyliin salsamusiikiksi. Orkesterin solistina toimii tangoprinssi Jari Marjala, jolla on kokemusta niin tanssilavoista kuin salsabändeistä jo usean vuosikymmenen ajan. Salsa Coruno Del Norte konsertoi Jumprun patiolla tiistaina 26.7. Oululaisille tuttu laulaja Inga Söder jatkaa yhteistyötään Tapio Maunuvaara Quintetin kanssa rakastetun ruotsalaisartisti Viktoria Tolstoyn tribuutin muodossa tiistaina 2.8. Elojazzin kanssa yhteystyössä järjestettävässä konsertissa Tolstoyn tuotanto saa uutta muotoa puhaltimilla höystetyssä kvintetissä.

Tiistaina 9.8. Jumprun patiolla esiintyvä Advanced Settings on vuonna 2019 perustettu oululaislähtöinen trio, joka soittaa sähköistävää jazzmusiikkia. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu haastavia fuusiojazz-kappaleita sekä uudelleen sovitettuja bebop- ja hard-bop -klassikoita. Juho Lapinlammen, Riku Kovalaisen ja Ilari Kinnusen muodostaman trion yhteissoitossa painottuu vahvasti jäsenten välinen kommunikointi, improvisointi, ja ennen kaikkea voimakas ja monipuolinen ilmaisu.

Keskiviikon Soul Kitchen – lyhyt oppimäärä

Ke 15.06. Mustana Band
Tämän kesän Soul kitchen-klubin aloittaa Mustana Band, premium-luokan bilebändi jossa vaikuttaa joukko nuoria ja ikinuoria oululaisia musiikin rautaisia ammattilaisia. Alun perin Carlos Santanan kappaleista koostunut ohjelmisto on laajentunut kattavaksi otokseksi klassisen rock-musiikin helmiä. Saapa nähdä, miten 11 muusikkoa mahtuu Jumprun Pation lavalle..

Ke 22.06. Katja Sutela plays Tapestry
Kaksi levyä julkaissut laulaja-lauluntekijä Katja Sutela tekee tänä kesänä kunniaa legendaariselle Carole Kingin Tapestry-levylle ja vetää huippubändinsä kanssa levyn A-puolen ekasta B-puolen viimeiseen raitaan. “Carole Kingin musiikki oli minun oppikoulu laulaja-lauluntekijyyteen.” Katjan kanssa ikonista Tapestrya tulkitsevat kitaristi Jussi Jaako, basisti Mika Juola sekä rumpali Olli Estola

Ke 29.06. The Blaster Master
The Blaster Master on suomi-skan pioneeribändi. Kovana livebändinä mainetta niittäneet Blasterit ovat kiertäneet kotimaan klubien & festareiden lisäksi Eurooppaa myöten.  Vuonna 1996 perustettu The Blaster Master sekoittaa Jamaikalta lähtöisin olevaan ska´han luontevasti lattaria, jazzia & rokkia.

Ke 06.07. Funky Family
Funky Family on Juho Schroderuksen ja Sanna Paitsolan tähdittämä funkahtavasti vanhoja klassikoita ja tämän päivän hittejä soittava oululainen orkesteri, jota maustaa tiukkaakin tiukempi puhallinsektio.

Ke 13.07. Matilda ´n The Lone Souls     
Nuorta, raikasta ja tyylikästä! Matilda ‘n the Lone Souls on viisihenkinen opiskelukavereista koostuva rempseä porukka. Klassikoita sisältävä setti hellii rytmillä ja sielukkuudella sekä hyvällä soundilla, joka saa jalat varmasti vipattamaan.

Ke 20.07. YaYaYa!
Seitsenhenkinen YaYaYa on huikean vauhdikas ja groovaava bilebändi, jonka ohjelmistoon kuuluu soul- ja diskoklassikoita, sekä myös päivän hittejä ja ennen kaikkea huikean groovaavalla bilemeiningillä. Räväkän ja ammattitaitoisen orkesterin keikkakokoonpanoon kuuluu kaksi puhaltajaa, jotka viimeistelevät tiukan grooven.

Ke 27.07. Pikkuihmiset plays Aki Sirkesalo
Punatukkainen, Mielenrauhaa, Naispaholainen,.. aah! Rakastetun Aki Sirkesalon sielukkaita ja letkeitä biisejä huippubändin vetämänä.
                                                         
Ke 03.08. The Skandinistas                       
The Skandinistas Is Oulu based acoustic twotone/reggae duo. Sourdough is somewhere in between Scandinavia – Jamaica (stopover England). Korjataan sen verran, että duo on paisunut kvartetiksi eli Blaster-miesten Saken ja Andyn lisäksi bändissä vaikuttaa niin ikään Blaster Masterista tuttu Antti ”Tuksu” Tukiainen  ja rummuissa Reijo ”Repa” Kauppila (ex-Smack, nyk. Pelle Miljoona).

Ke 10.08. Groove Brothers
Kaupungin nuorista ja lahjakkaista muusikkoista koostuva Groove Brothers päättä kesän Soul Kitchenit saletisti energisellä keikalla. Luvassa on makeita versioita soul-klassikoista. 


10-vuotias Rytmipatio tanssittaa haitarilla tai ilman

To 16.6. Summer Start!
Rytmipatioklubi täyttää tänä kesänä komeat 10 vuotta ja meininki on sen mukainen! Klubi starttaa aurinkoisilla, tutuilla biiseillä ja letkeällä meiningillä. Tule kaverin kanssa nauttimaan kylmistä juomista ja kuumasta menosta, kun Rytmipation houseband yhdessä vakiosolistinsa Emilia Aarnion kanssa kuljettavat teidät kesäfiilikseen!

To 23.6. Perinteiset juhannustanssit
Juhannustanssit: ne on täällä taas! Rytmipation jo perinteeksi muodostuneissa juhannustansseissa kuullaan vanhaa iskelmää ja otetaan tanssimalla varaslähtö keskikesän juhlaan, joten ei muuta kuin kaivamaan tanssikengät kaapista ja helmat heilumaan! Haitari soi, ei itkeä saa!

To 30.6. Girl Power!
Tällä kertaa patiolla nostetaan esiin laajalla kattauksella voimakkaiden naisartistien biisejä sekä meiltä että maailmalta. Emilia Aarnio versioi yhdessä housebandin kanssa tuttuja hittejä mm. Alanis Morissettelta, Sheryl Crowlta ja Vesalalta.

To 7.7. Sarkkisen Spesiaali: Ihmemiehulaiset plays One Hit Wonders
Ikimuistoiset ja osin unholaan painuneet yhden hitin ihmeet tyylillä ja taidolla tarjoiltuna. Solistina Oulun oma ihmemiehulainen Mikko Lankinen.

To 14.7. Sarkkisen Spesoaali: Dookie Hilli Oulusta plays 90’s Skatepunk
Tällä keikalla kaahataan kaasu pohjassa ralleja bändeiltä kuten Green Day, Offspring, Blink-182, Weezer ja Bad Religion. Toki välillä vähän rauhoitutaankin. Keulamiehinä Mikko Pohjola ja Tuomas Perkkiö, nekin on Oulusta.

To 21.7. Soul Night
Heinäkuisessa kesäillassa kuullaan soulmusiikin soljuvia säveliä ja rytmien ilotulitusta, kun lavan valloittavat, aina pienen pilkkeen silmäkulmissa omaavat laulajat Emilia Aarnio ja Mari-Anneli Sarkkinen. Luvassa suomisoulin parhaat biisit ja ulkomaiset herkkupalat!

To 28.7. Mestarit Patiolla
Rytmipatiolle saapuu ensimmäistä kertaa solistiksi karismaattinen ja kuulasääninen nuori laulajalupaus Eelis Saurio, joka tulkitsee mestarien musiikkia yhdessä Emilia Aarnion kanssa. JA!, jotta uutta kohua ei syntyisi, luvassa on tasa-arvon mukaisesti sekä nais- että miesmestarien kauneimmat laulut!

To 4.8. After Ski Disko!
Vaikka kesä on kauneimmillaan, tänä iltana pation valtaavat himohiihtäjät ja kreisibailaajat hiihtopukuineen ja monoineen! Luvassa siis armotonta biletystä ja meininki on taattu, kun lavalle nousevat Oulun oma Marja-Liisa Kirvesniemi ja kuumista kuumin kolli Aleksi ”Irwin” Kauhanen! Peto on irti!

To 11.8. Simply The Best of The Decade
Tämän kesän viimeisellä keikalla juhlitaan 10-vuotiasta Rytmipatioklubia! Houseband ja Emilia Aarnio tarjoilevat parhaat menobiisit ja herkimmät balladit klubin vuosien varrelta, ja loppufanfaarina soi tietysti Tina Turnerin The Best, koska Rytmipatioklubi on vaan Simply the BEST! <3

Share This