_Kaarle_X9C9770Ravintola Kaarlenholvi täytti elokuussa kunnioitettavat 50 vuotta. Oululaisille yhdeksi maamerkiksi muodostuneessa keltaisessa kivitalossa aloitettiin ravintolatoiminta vuonna 1972 Katri Antell Oy:n toimesta. Alakerran Jumpru Pub avattiin yleisölle hieman myöhemmin.

Ravintolan nimestä järjestettiin nimikilpailu ja hyväksytyn voittajaehdotuksen Kaarlenholvi teki haaparantalainen rouvashenkilö. Nimen innoittajana toimi Oulun kaupungin vuonna 1605 perustanut Ruotsin kuningas Kaarle IX.

Jumpru sen sijaan on vanha suomalainen mittayksikkö. Yksi Jumpru on 8,2cl eli ravintolakielellä reilut tuplat ja kuten kaikki hyvin tietävät, oli tuplien myynti ankarasti lailla kielletty kevääseen 2018 asti.

Tuon aikainen Kaarlenholvi oli kaupungin suosituimpia ruokaravintoloita ja pitkiä pitopöytiä vanhat oululaiset kaiholla muistelevat, eikä vähiten kuuluisaa pyttipannua.

 

 

Katri Antell Oy luopui ravintolasta kesällä 1988 ja toimintaa jatkoi valtakunnallinen toimija Restel Oy. Tuohon aikaan Restel Oy:n aluejohtajana toiminut Arvo Kareinen osti yhdessä vaimonsa Tuula Kareisen ja Kaarlenholvin silloisen ravintolapäällikön Ari Laakkosen kanssa ravintolan vuonna 1993. _Kaarle_X9C9991

Tämä kolmikko johti Kaarlenholvia kesään 2007 saakka, jolloin astui voimaan tuorein omistajavaihdos.

Kareisten jäätyä ansaittuja eläkepäiviä viettämään ostivat Oluthuone Leskisestä tutut kapakoitsijat Ari Flinck, Esa Hiltunen ja Mika Jacklin osakkuudet Kaarlenholvista. Samassa kaupassa myytiin Ari Laakkoselle osakkuus Leskisestä, jonka jälkeen nelikko omisti ja edelleen omistaa molempia ravintoloita samansuuruisin osakkuuksin.

Vuosikymmenten aikana liikeidea on muuttunut ruokaravintolasta tapahtumapainotteiseksi seurustelu- ja yöravintolaksi, jossa lauletaan, tanssitaan ja iloitaan kahdessa kerroksessa aamun pikkutunneille asti. Vahva musiikkiorientoituneisuus näkyy Jumprun Pation kesäklubeilla sekä ympärivuotisella Allsång på Jumpru-lauluillalla.

Vaikka ravintolan yhtenä arvona on laadukkaan juomatuotteen tarjoaminen, on kapakoitsijoiden mukaan Kaarlenholvin tärkein myyntiartikkeli toinen ihminen, kertovat antavansa puitteet lailliselle paritukselle.

 

 

_Kaarle yla¦êkerta_X9C0103Yläkerran Kaarlessa hippaavat kaupungin nuoret ja mukavat tyypit. Kun ikä alkaa lähestyä kolmeakymmentä, käy heidän askel sujuvasti alakerran Jumpru Pubiin. Ovat tulleet aikuisiksi, naureskellaan Jumprun tiskillä partoihin.

Valtakunnallisestikin ainutlaatuiset alakerran Nahkat eli pianokabinetti eli musahuone sekä katettu ja lämmitetty Jumprun Patio miksaavat molempien kerrosten asiakaskuntaa mukavasti, harvaan baariin voit oikeasti tulla jälkikasvusi kanssa.

50 vuotta täyttävä Ravintola Kaarlenholvi onkin äidiltä tyttärelle ja isältä pojalle periytyvä ravintola, jossa kaikkein tärkein on aina ollut ihminen, baaritiskin molemmin puolin.

 

Share This