sonnisaari1Perinteikäs olutkaupunki Oulu sai oman panimon yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun Sonnisaari Panimon kaksi olutta näkivät päivänvalon torstaina 7.5.2015 kello 19.00.

Sonnisaari Panimo on luonteeltaan käsityöpanimo. Sen pieteetillä valmistettujen oluiden tuotantomäärät ovat verrattain pieniä ja toiminnassa korostuvat paikallisuus, laatu ja maku sekä terveen olutkulttuurin edistäminen.

Panimo on vahvasti oululainen ja paikallisuudesta ponnistava. Perustamisvaiheen yhteistyökumppanit ovat pääosin oululaisia tai pohjoissuomalaisia. Myös panimon laitteisto on suunniteltu ja valmistettu yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa.

Tuotevalikoima käsittää ison määrän pintahiivaoluita, joiden jakelukanavina toimivat ravintolat, Alko ja vähittäiskaupat tuotteen vahvuuden rajoissa.

Sonnisaari panimo Oy:n perustajia ovat Timo Tyynismaa, Timo Kanniainen ja Harri Vaarala Oluthuone Leskistä ja Jumpru Pubia pyörittävä Säkenöivä Voima Oy. Ensimmäiset oluet näkivät päivänvalon torstaina 7.5. 2015 kello 19.00 Oluthuone Leskisessä, Jumpru Pubissa sekä helsinkiläisessä Olutravintola Pikkulinnussa. Maistille tulivat Juntunen Pale Ale sekä Roisto Porter. Oluet myytiin ennätysvauhdilla loppuun, Juntunen Pale Ale viidessä päivässä!

Torstaina 20.8.2015 Sonnisaari Panimo valittiin 100 Tekoa Oulusta-listalle numerolla 98! 100 Tekoa Oulusta.

Sonnisaaren oluet vaihtuvat noin kolmen viikon välein, tämän hetken maltaiset herkut luet täältä.

Sonnisaari Panimo facebookissa & webissa.

Share This