Tunnelma


Jumpru, Jumpe, Jumpetti…Lähes viisikymppisestä ei ehkä voi näin sanoa mutta rakkaalla lapsella on monta nimeä. Jumpru Pub on paikka mistä ilta alkaa mutta myös useasti päättyy, täällä voit luontevasti viettää iltaa vaikka äitisi kanssa.

Kun Kaarlenholvin nuoret ja kauniit saavuttavat noin 30 vuoden iän, siirtyvät he luonnollista reittiä portaita alas Jumpruun. Ovat tulleet aikuisiksi, naureskellaan tiskillä partoihin.

Ainoa joka menee Jumprusta ohi on Kauppurienkatu, sanotaan. Tiedä häntä, mutta vuosisatoja vanhojen holvikaarien kätköissä aikaa viettäessä on oma, ainutlaatuinen tunnelmansa, mitä missään muualla et voi aistia. Historian siipien havina tosin peittyy allensa pitkän illan aikana, kiitos kaikkien mainioitten ihmisten sekä laidasta laitaan soivan musiikin, jolla on Jumprussa aina ollut merkittävä rooli.

Jumprun & Pation musiikimaestrona toimivat sunnuntaista torstaihin omat baarimestarimme jotka vuoronperään laativat illan soittolistan. Baarimestarin ja illan fiiliksestä riippuen saatat kuulla sulosointuja Stevie Wonderista Chisuun, reggaemutkan kautta Children of Bodomiin ja sieltä sitten Adelen, Oasiksen ja Kentin kautta Laila Kinnuseen.

Viikonloppuisin kello 21.00 alkaen sjungataan laulattajan säestyksellä Allsång På Jumpru-klubilla ikivihreitä 1960-luvulta tähän päivään ja kello 23.00 Jumprun pienempi puoli taipuu Entisten Nuorten Diskoksi. DJ:n soittolistalla on tanssittavaa diskoa, soulia, poppia ja rokkia 70-luvulta milleniumiin asti.

Ainutlaatuinen osa Jumprun musiikkitarjontaa on pianokabinetti tai kuten meillä sanotaan, Jumprun Nahkat. Pianon, kahden kitaran ja kongojen säestyksellä lauletaan viikon jokaisena iltana.

Nahkoilla nähdään useasti kaupungissa esiintyviä artisteja fiilistelemässä ennen tai jälkeen illan vedon. Näin ovat tehneet ainakin meille niin rakkaat Egotripin kaverit sekä maineikas brasilialainen metallipumppu Sepultura. Brassit intoutuivat myös pogoilemaan patiolla Sielun Veljien tahtiin, melekosta!

Kesäisin ja viileämpänä vuodenaikana lämpölamppujen alla kaikki ovat iloisesti yhdessä patiolla jonka merkitystä ravintolalle ei voi väheksyä. Puutarhamainen, kukkien ja viiniköynnösten verhoilema ja muurien suojassa oleva ainutlaatuinen Jumprun Patio on oululaisille joka kesäinen must.

Legendaariset klubi-illat starttaavat kesäkuun puolessa välissä ja elävää musiikkia on luvassa tiistaista lauantaihin aina kello 21.00 alkaen. Tiistaisin jazzia, keskiviikkoisin sielukasta soulia ja muuta rytmimussa, torstaisin vuoron saa Jumpru House Band vaihtuvin teemoin ja viikonloppuna sjungataan Allsång På Jumprun tahtiin. Keikoille on aina vapaa pääsy.

Tiedoksi tullista tulleille

Ulkopaikkakuntalaisille selvennetään vielä nimifaktaa sen verran että ravintolan nimi on Ravintola Kaarlenholvi jonka alakerrassa toimii Jumpru Pub, pihalla Patio (suomeksi terassi) ja yläkerrassa Kaarlenholvi.

Osa oululaisista kertoo menevänsä Jumpruun, Jumpeen tai Jumpettiin. Joku taas Jumprun yläkertaan, toiset Kaarleen, Kalleen tai sen alakertaan… Kaikki kuitenkin tulevat kesällä Patiolle, se on varma.

Poikkeatpa kumpaan kerrokseen tahansa niin reipas, ihana ja palvelualtis henkilökuntamme tarjoilevat sinulle maukkaita maltaita, pyöreitä viinejä, kuplivaa sekä tietenkin raikkaita drinkkejä. Baaritiskin toiselta puolelta löytyvät ne kaupungin mukavimmat tyypit.