OLUET


Kahdentoista hanaoluen valikoima häviää toki pikkuveliravintola Leskiselle mutta pienenkin kanssa pärjää.

Vakiovalikoiman lisäksi Jumpru Pubista löytyy kaikkiaan kuusi vierailevaa hanaa joista kirkkaimpina tähtinä loistavat oululaisen Sonnisaari Panimon mainiot oluet.

Kahden Sonnisaari-hanan lisäksi valikoimasta löytyvät Jumprun Sininen, Punainen, Keltainen sekä Hailuoto-hana, joissa tuotteet vaihtuvat säännöllisen epäsäännöllisesti. Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun oluesta.

Pullo-olutvalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken maltaat baaritiskiltä.

Päivitämme valikoimamme myös PintPlease-sovellukseen, lataa se ilmaiseksi tästä.

Hanaoluet

Karjala III 4,5%/0,5l/6,9€
Vahvasti suomalainen, kullankeltainen, raikas ja mukava lager maineikkaalta Hartwallin panimolta. Vahvasti Jutilan olut. Vahvasti Jumprussa jo ammoisista ajoista lähtien. Vahvasti lätkässä. Mikäli olit jo unohtanut niin Suomi hävisi jääkiekon Olympiafinaalissa vuonna 2006 Ruotsille numeroin 2-3 ja MM-kotikisoissa vuonna 2003 luvuin 5-6 johdettuaan ottelua ensin 5-1. Näin.

Lapin Kulta IV 5,2%/0,5l/7,1€
Vuonna 1873 Tornioon perustettiin panimo nimeltä Torneå Bryggeri Aktiebolag. Panimo muutti nimensä vuonna 1953 Tornion Olut Oy:ksi. Se puolestaan yhdistyi vuonna 1963 Lapin Olut Oy:n kanssa ja panimon nimi muuttui Lapin Kulta Oy:ksi. Nimen käyttöoikeuden saamiseksi yhtiön piti ostaa samanniminen kaivosyhtiö. Vuodesta 1965 Lapin Kullalla ja Hartwallilla oli ollut yhteistyötä pullotuksessa ja jakelussa ja Hartwall ostikin panimon 1980. Wikipediasta napatun faktan jälkeen Lapin Kullan valmistaminen päättyi Torniossa elokuussa 2010 mutta olut edelleen on sitä aromaattisen humala-aromista, hedelmäisen maukasta ja ennen kaikkea raikasta lageria.

Heineken 5%/0,5l/7,9€
Maailman arvostetuimmaksi premium-olutbrändiksi rankattu Heineken on saapunut Jumrpun vakiovalikoimaan. Amsterdamista kotoisin oleva Heineken on tuotantomäärältään maailman kolmanneksi suurin panimoyhtiö ja miedon humalaista ja raikkaan hedelmäistä lager-olutta on pantu vuodesta 1873. Heineken omistaa yli 130 panimoa yli 65 maassa ja työllistää noin 64 000 ihmistä. Yhtiö tuottaa 131,9 miljoonaa hehtolitraa olutta vuodessa, se on paljon enemmän kuin Sonnisaaren Panimo.

Pilsner Urquell 4,4%/0,5l/7,9€
Marraskuussa 1842 entisen Böömin alueella Pilsenin Porvaripanimo esitteli uuden kullankeltaisen pilsner-oluensa. Aikalaisiinsa sameisiin pintahiivaoluisiin verrattuna uutukainen oli kirkkaampi, puhtaampi ja paremmin säilyvä. Mailman ensimmäinen vaalea lager, Pilsner Urquell (Pilsenin alkulähe, pientä triviaa) oli syntynyt. Maultaan Urquell on täyteläinen, voimakkaan ja kukkean humalan sekä maistuvan maltaan harmoninen pilsner-avioliitto. Aah, kuinka runollista.

Thornbridge Jaipur IPA 5,9%/0,5l/9,1€
Keski-Englannin Derbyshire´sta kotoisin oleva Thornbridge on pienpanimo vaikka tuuppaavatkin vuosittain maailmalle 2,8 miljoonaa litraa olutta, mikä sekin on enemmän kuin Sonnisaari. Panimon 350 voitetusta palkinnosta (siis olutkilpailuissa) eniten lienee kahminut Jaipur on nimetty intialaisen kaupungin mukaan. Panimon omistaja kävi Jaipurissa häämatkallaan ja lisäksi panimon kotipaikassa, Thonbridge Hall -kartanossa, löytyy Jaipur-sali. Tuoksussa on miellyttävää sitrusta, makeaa hedelmäisyyttä. Maku on räyhäkkään humalainen, tasoittuen hunajaiseen makeuteen ja miellyttävään alkoholin lämpöön.

Panimomestarin Vaihtuva: Lahden Erikois Vehnä 5%/0,5l/8,6€
Saksalaistyylinen Lahden Erikois Vehnä on raikas, reilun hedelmäinen, kauniin oljenkeltainen ja samea täysmallasvehnäolut. Maltillisesti katkerohumaloidun oluen maussa on banaania ja hunajamelonia, ja suutuntuma on pehmeä ja runsas.

tasting(1)


HANASIIDERIT JA -LONKEROT


Sen ainoan oikean ja originaalin Hartwallin Lonkeron lisäksi oluelle vaihtoehdoksi löytyy hanapuolelta Happy Joe-omenasiideri.

Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun.

Siideri, -long drink – ja RTD-pullovalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken herkut baaritiskiltä.

Happy Joe Dry Apple 4,7%/0,5l/8,5€
Happy Joe Dry Apple on kevyen raikas ja pirteän kuiva omenasiideri. Aidon omenan maun vangitseva englantilaistyyppinen omenasiideri sopii vaikka Pharrel Williamsin suuhun. Happy, happy, happy, happy,..

Hartwall Original Long Drink 5,5%/0,5l/8,5€
Hartwallin originaali lonkero on legenda! Juoma tuli markkinoille jo Helsingin olympialaisiin vuonna 1952 ja valmiilla juomasekoituksella oli tavoitteena helpottaa ravintolahenkilökunnan työmäärää olympiaturistien palvelemisessa. Siitä asti markkinoilla ollut lonkero nauttii edelleen suurta suosiota, suomalaiset juovat vuosittain reilut 28 miljoonaa litraa lonkeroa eli saman verra kuin kaikkia siidereitä yhteensä.


VIINIT


Jumprun rypäleet

Ihanat valkoviinit tulevat Ranskasta ja Saksasta, talven punaisina lämmittäjinä nautimme australialaista tempranilloa ja argentiinalaista malbecia.

La Croix St Pierre Chardonnay Sauvignon (tilataan nimellä lakruaa) luonnonmukaisesti viljelty viini saapuu Etelä-Ranskan Jeanjean-tuottajalta. Viinitalon juuret kantavat aina vuoteen 1870 asti ja se onkin yksi Languedoc-alueen suurimmista tuottajista. Saksan Rheinhessenista saapuu puolestaan Weinkellerei Hechtsheimin herkullinen Hans Baer Riesling.

Talvikauden punaviineistä eteläafrikkalainen La La Land Tempranillo saa pehmeän täyteläisen viimeistelynsä amerikkalaisessa tammessa. Argentiinalainen Finca Las Moras Organico Malbec on puolestaan maukas luomupunaviini San Juanin arvostetulta viinialueelta Tulumin laaksosta.

Talon kuohuvia viinejä on tarjolla useampikin. Kaatoviini saapuu Espanjasta ja tottelee nimeä Estrella de Oro Cava. Lisäksi tarjolla on perinteistä Codorniu Cava-kuohuviiniä piccolo-kokona kuin myös saman talon Cuvée Barcelona Rosé-viiniä.

Edellä mainittujen lisäksi tarjolla ovat italialainen Sartori Prosecco, mansikkainen Fresita Chilestä sekä James Bondin lempisamppanja Bollinger Brut.

Talon valkoiset ja punaiset viinit sekä cava ovat hulppeassa talvitarjouksessa 29.4. asti! Lasillinen irtoaa hintaan 3,9€ ja pullo 24€!

Valkoviinit

Paqua Pinot Grigio (Italia) 5€/12cl, 29,5€/75cl
Tuoksu: raikas ja sitruksinen
Maku: kuiva, raikas, kevyt, troopisen hedelmäinen, sitruksinen
Rypäleet:Pinot Grigio
Sokeri: ei tiedossa

Hans Baer Riesling (Saksa) 5€/12cl, 29,5€/75cl
Tuoksu: sitruksinen, hedelmäinen
Maku: Kuiva, hapokas, viheromenainen, ananaksinen, aprikoosinen, kevyen viherherukkainen, hennon yrttinen
Rypäle: Riesling
Sokeri: 7g/l

Punaviinit

Finca Las Moras Organico Malbec (Argentiina) 5€/12cl, 24€/75cl
Tuoksu: tumman punaisia marjoja, mausteisuutta
Maku: keskitäyteläinen, tumman marjainen, kypsän hedelmäinen, hillomainen, vaniljainen
Rypäleet: Malbec 85%, Shiraz 15%

Kuplivat

Bollinger Special Cuvée Champagne (Ranska) 110€/75cl
Tuoksu: raikas, hennon paahteinen
Maku: erittäin kuiva, erittäin hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, elegantti
Rypäleet: Pinot Noir 60%, Chardonnay 25%, Pinot Meunier 15%
Sokeria: 3g/l

Codorníu Clásico Cava Sec (Espanja) 6,9€/20cl
Tuoksu: kypsän hedelmäinen ja hennon paahteinen
Maku: puolikuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, hennon paahteinen, mausteinen
Rypäleet: Macabeo, Parellada, Xarel-lo
Sokeria: 20g/l

Estrella de Oro Cava Brut (Espanja) 4,9€/12cl, 24€/75cl
Tuoksu: hedelmäinen ja hieman ikääntynyt
Maku: kuiva ja tasapainoinen, hapokas ja raikkaan hedelmäinen
Rypäle: Macabeo

Fresita (Chile) 9,3€/20cl
Tuoksu: mansikkainen
Maku: makea, vähän hapokas, mansikkainen, hennon sitruksinen
Rypäleet: Moscatel 85%, Chardonnay 5%, Sauvignon Blanc 5%, Alicante Bouschet 5% + mansikkaa

Mionetto Prosecco (Italia) 5,9€/12cl, 33€/75cl
Tuoksu: raikasta hedelmää ja sitrusta
Maku: erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, päärynäinen, hennon valkopersikkainen
Rypäleet: Glera 100%
Sokeria: 11g/l