OLUET

Kahdentoista hanaoluen valikoima häviää toki pikkuveliravintola Leskiselle mutta pienenkin kanssa pärjää.

Vakiovalikoiman lisäksi Jumpru Pubista löytyy kaikkiaan viisi vierailevaa hanaa joista kahdesta valuu aina oululaisen Sonnisaari Panimon mainioita oluita.

Kahden Sonnisaari-hanan lisäksi valikoimasta löytyvät Jumprun Sininen ja Keltainen, Punainen, Pinkki ja Vihreä joissa tuotteet vaihtuvat säännöllisen epäsäännöllisesti. Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun oluesta, tai jotain avain muuta.

Pullo-olutvalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken maltaat baaritiskiltä.

Sandels III 4,7 %/0,5 l/8 €

Sandels, hohkaa kullankeltaista sävyään ja on kuin kesäinen päivä lasissa. Keskitäyteläinen maku yhdistyy täydellisesti sen keskiasteiseen humalointiin, joka tuo mukanaan tuulahduksen raikkautta. Ohraleivän maistuvuus sulautuu hedelmäisiin vivahteisiin, ja oluen pehmeys tekee siitä erityisen miellyttävän.Sandelsin maku on raikas ja maltaisesti mieto, tehden siitä tasapainoisen ja helposti lähestyttävän. Oluen kevyttä maltaisuutta korostaa sen miedon aromaattinen humalointi, joka luo sille omanlaisensa särmikkyyden samalla kun se pysyy miellyttävän pehmeänä ja harmonisena.

Sandels IV 5,3 %/0,5 l/8,6 €
Kullankeltainen, keskitäyteläinen, keskiasteisesti humaloitu Sandels 5,3 % on suomalaisten suosima vahva ja pehmeä premium-lagerolut.

Peroni Nastro Azzurro 5 %/0,5 l/8,8 €
Peroni Nastro Azzurro on vaaleankeltainen, kevyesti humaloitu lager. Makumaailmaltaan se on hennon hedelmäinen ja raikas. Olut valmistetaan italialaisella luovuudella parhaasta ohramaltaasta ja hienoimmista humalista. Lisään sekoitetaan neljännes italialaista maissia, Nostrano dell’Isolaa, joka tuo Peroniin ainutlaatuisen virkistävän italialaisen maun.

Pilsner Urquell 4,4 %/0,5 l/8,8 €
Marraskuussa 1842 entisen Böömin alueella Pilsenin Porvaripanimo esitteli uuden kullankeltaisen pilsner-oluensa. Aikalaisiinsa sameisiin pintahiivaoluisiin verrattuna uutukainen oli kirkkaampi, puhtaampi ja paremmin säilyvä. Mailman ensimmäinen vaalea lager, Pilsner Urquell (Pilsenin alkulähe, pientä triviaa) oli syntynyt. Maultaan Urquell on täyteläinen, voimakkaan ja kukkean humalan sekä maistuvan maltaan harmoninen pilsner-avioliitto. Aah, kuinka runollista.

Fuller’s ESB 5,9 %/0,5 l/9,8 €
Ehkä maailman paras bitteri. Ei, kyllä tämä on maailman paras bitteri ja kotoisin sieltä mistä bittereiden kuuluukin olla eli Lontoon kirkolta. Fuller’s on tehnyt mainioita oluitaan vuodesta 1845 mutta panimon kotipaikalla Länsi-Lontoon Chiswickissä on olutta pantu jo reilun 360 vuoden ajan. Itse ESB tuli markkinoille vuonna 1971 korvaamaan aiemmin valmistetun Old Burton Extra-talvioluen. Keskitumma, läpikuultavan kirkas, kauniin pihkaine, aavistuksen siirappinen, rapean yrttinen humalointi ja piiiitkä jälkimaku joka kestää Jumprusta Haukiputaalle asti.

Toppila Helles Lager 5,1 %/0,5 l/8,8 €
2020-luvun Toppilan olut on raikas Helles-tyyppinen lager, joka jatkaa alkuperäisen nimenkantajan tarinaa. Toppilan oluen alkuperäiset reseptit ovat olleet Hartwallin omistuksessa 1980-luvulta lähtien. Reseptiä on muokattu alkuperäisestä, jotta se osuu tämän päivän oluen ystävien makuhermoon. Oluen tuunaaminen tehtiin Jumprun & Leskisen, sekä 45 Specialin & Zivagon omistajien kanssa. Tiskillä tunnistat Toppilan oluen perinteisestä etiketistä, jossa komeilee alkuperäisen oululaisoluen tapaan Toivo-fregatti. Olut itsessään on Helles-tyyppinen kirkas ja vaalea lager. Se on Saksasta lähtöisin oleva raikas ja kevyesti humaloitu oluttyyli, joka on maultaan pehmeän maltaista ja monia lageroluita pyöreämpää, aromikkaampaa ja hedelmäisempää.

 

HANALONKEROT

A. Le Coqin GIN Grapefruit -lonkeron lisäksi oluelle vaihtoehdoksi löytyy Hartwallin Lonkeron originaali ananasversio.

Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun.

Siideri, -long drink – ja RTD-pullovalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken herkut baaritiskiltä.

A. Le Coq GIN Long Drink Grapefruit 5,5 %/0,4 l/8,4 €
A. Le Coqin GIN Grapefruit on lonkero, jossa maistuu suomalaisten ylivoimainen suosikkimaku, raikas greippi. Suomalaiset juovat vuosittain reilut 28 miljoonaa litraa lonkeroa eli rutkasti enemmän kuin kaikkia siidereitä ja limuviinoja yhteensä. Ja se on paljon se.

Hartwall Original Long Drink Pineapple 5,5 %/0,4 l/8,4 €
Suomalaiset laittavat ananasta pizzaansa ja ananasta suomalaiset vaativat myös lonkeroonsa ja kilttinä panimona Hartwall vastasi huutoon. Keväällä 2023 päivänvalon nähnyt ananaslonkero on saavuttanut järjettömän suosion, eikä ihme! Ihanan raikasta, trooppista ananasta ja giniä, on herkku.

VIINIT

Viinivalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken vaihtoehdot baaritiskiltä.