OLUET

Kahdentoista hanaoluen valikoima häviää toki pikkuveliravintola Leskiselle mutta pienenkin kanssa pärjää.

Vakiovalikoiman lisäksi Jumpru Pubista löytyy kaikkiaan viisi vierailevaa hanaa joista kahdesta valuu aina oululaisen Sonnisaari Panimon mainioita oluita.

Kahden Sonnisaari-hanan lisäksi valikoimasta löytyvät Jumprun Sininen ja Keltainen, Punainen, Pinkki ja Vihreä joissa tuotteet vaihtuvat säännöllisen epäsäännöllisesti. Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun oluesta, tai jotain avain muuta.

Pullo-olutvalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken maltaat baaritiskiltä.

Sandels III 4,7%/0,5l/8€

Sandels, hohkaa kullankeltaista sävyään ja on kuin kesäinen päivä lasissa. Keskitäyteläinen maku yhdistyy täydellisesti sen keskiasteiseen humalointiin, joka tuo mukanaan tuulahduksen raikkautta. Ohraleivän maistuvuus sulautuu hedelmäisiin vivahteisiin, ja oluen pehmeys tekee siitä erityisen miellyttävän.Sandelsin maku on raikas ja maltaisesti mieto, tehden siitä tasapainoisen ja helposti lähestyttävän. Oluen kevyttä maltaisuutta korostaa sen miedon aromaattinen humalointi, joka luo sille omanlaisensa särmikkyyden samalla kun se pysyy miellyttävän pehmeänä ja harmonisena.

Sandels IV 5,3%/0,5l/8,6€
Kullankeltainen, keskitäyteläinen, keskiasteisesti humaloitu Sandels 5,3 % on suomalaisten suosima vahva ja pehmeä premium-lagerolut.

Peroni Nastro Azurro 5%/0,5l/8,8€
Peroni Nastro Azzurro on vaaleankeltainen, kevyesti humaloitu lager. Makumaailmaltaan se on hennon hedelmäinen ja raikas. Olut valmistetaan italialaisella luovuudella parhaasta ohramaltaasta ja hienoimmista humalista. Lisään sekoitetaan neljännes italialaista maissia, Nostrano dell’Isolaa, joka tuo Peroniin ainutlaatuisen virkistävän italialaisen maun.

Pilsner Urquell 4,4%/0,5l/8,8€
Marraskuussa 1842 entisen Böömin alueella Pilsenin Porvaripanimo esitteli uuden kullankeltaisen pilsner-oluensa. Aikalaisiinsa sameisiin pintahiivaoluisiin verrattuna uutukainen oli kirkkaampi, puhtaampi ja paremmin säilyvä. Mailman ensimmäinen vaalea lager, Pilsner Urquell (Pilsenin alkulähe, pientä triviaa) oli syntynyt. Maultaan Urquell on täyteläinen, voimakkaan ja kukkean humalan sekä maistuvan maltaan harmoninen pilsner-avioliitto. Aah, kuinka runollista.

Fuller´s ESB 5,9%/0,5l/9,8€
Ehkä maailman paras bitteri. Ei, kyllä tämä on maailman paras bitteri ja kotoisin sieltä mistä bittereiden kuuluukin olla eli Lontoon kirkolta. Fuller´s on tehnyt mainioita oluitaan vuodesta 1845 mutta panimon kotipaikalla Länsi-Lontoon Chiswickissä on olutta pantu jo reilun 360 vuoden ajan. Itse ESB tuli markkinoille vuonna 1971 korvaamaan aiemmin valmistetun Old Burton Extra-talvioluen. Keskitumma, läpikuultavan kirkas, kauniin pihkaine, aavistuksen siirappinen, rapean yrttinen humalointi ja piiiitkä jälkimaku joka kestää Jumprusta Haukiputaalle asti.

Toppila Helles Lager 5,1%/0,5l/8,8€
2020-luvun Toppilan olut on raikas Helles-tyyppinen lager, joka jatkaa alkuperäisen nimenkantajan tarinaa. Toppilan oluen alkuperäiset reseptit ovat olleet Hartwallin omistuksessa 1980-luvulta lähtien. Reseptiä on muokattu alkuperäisestä, jotta se osuu tämän päivän oluen ystävien makuhermoon. Oluen tuunaaminen tehtiin Jumprun & Leskisen, sekä 45 Specialin & Zivagon omistajien kanssa. Tiskillä tunnistat Toppilan oluen perinteisestä etiketistä, jossa komeilee alkuperäisen oululaisoluen tapaan Toivo-fregatti. Olut itsessään on Helles-tyyppinen kirkas ja vaalea lager. Se on Saksasta lähtöisin oleva raikas ja kevyesti humaloitu oluttyyli, joka on maultaan pehmeän maltaista ja monia lageroluita pyöreämpää, aromikkaampaa ja hedelmäisempää.

 

HANALONKEROT

Sen ainoan oikean ja originaalin Hartwallin Lonkeron lisäksi oluelle vaihtoehdoksi löytyy se ainoan oikean ja originaalin Hartwallin Lonkeron ananasversio.

Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun.

Siideri, -long drink – ja RTD-pullovalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken herkut baaritiskiltä.

Hartwall Original Long Drink 5,5%/0,4l/8,3€
Hartwallin originaali lonkero on legenda! Juoma tuli markkinoille jo Helsingin olympialaisiin vuonna 1952 ja valmiilla juomasekoituksella oli tavoitteena helpottaa ravintolahenkilökunnan työmäärää olympiaturistien palvelemisessa. Siitä asti markkinoilla ollut lonkero nauttii edelleen suurta suosiota, suomalaiset juovat vuosittain reilut 28 miljoonaa litraa lonkeroa eli rutkasti enemmän kuin kaikkia siidereitä ja limuviinoja yhteensä. Ja se on paljon se.

Hartwall Original Long Drink Pineapple 5,5%/0,4l/8,3€
Suomalaiset laittavat ananasta pizzaansa ja ananasta suomalaiset vaativat myös lonkeroonsa ja kilttinä panimona Hartwall vastasi huutoon. Keväällä 2023 päivänvalon nähnyt ananaslonkero on saavuttanut järjettömän suosion, eikä ihme! Ihanan raikasta, trooppista ananasta ja giniä, on herkku.

VIINIT

Jumprun rypäleet

Jumprun valkoviinit tulevat Italiasta ja Saksasta. Iltojen punaisina lämmittäjinä nautimme ranskalaista Domaine Notre Dame de Cousignacia ja espanjalaista Murviedro Pasiónia, luomuja molemmat.

Cantine Settesolin osuuskunta on perustettu sisilialaisten pienviljelijöiden toimesta vuonna 1958. Ensimmäinen sadonkorjuu tapahtui vuonna 1965, mistä lähtien viiniä on tuotettu osuuskunnan nimissä. Settesolin luomuviinien rypäleet on kasvatettu Sisilian auringossa ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita, viinitalon tasapainoisessa Grillossa maistuu hedelmien lisäksi hennot mineraalit.

Saksan Rheinhessenista saapuva Weinkellerei Hechtsheimin herkullinen Hans Baer Riesling on omenaisen hapokas valkoviini, jota asiakkaamme eivät halunneet vaihdettavan mihinkään muuhun, joten talvikausikin mennään tällä herkulla.

Neljä kuukautta amerikkalaisessa tammitynnyrissä kypsynyt Murviedro on saapunut Jumpruun Espanjan itärannikolta Valenciasta, Nimensäkin puolesta tämä intohimoinen espanjalainen on 100% luomua, joten se sopii mainiosti myös vegaaneille. Hedelmäinen, tyylikäs ja miellyttävän pehmeän tanniininen Murviedro on täydellinen seurusteluviini.

Talon kuohuvia viinejä on tarjolla useampikin. Talon Cava on Jaume Sierra  Lisäksi tarjolla on italialaista Fiorissimo Proseccoa, mansikkaista Fresitaa sekä Lanson Sampanjaa. Kysythän valikoimasta ja sen mahdollisista vaihdoksista lisää henkilökunnaltamme.

Talon rosé-viininä tarjoillaan saksalaista Hans Baeria.

Valkoviinit

Hans Baer Riesling (Rheinhessen, Saksa) 5,8€/12cl, 36€/75cl
Tuoksu: sitruksinen, hedelmäinen
Maku: Kuiva, hapokas, viheromenainen, ananaksinen, aprikoosinen, kevyen viherherukkainen, hennon yrttinen
Rypäle: Riesling 100%
Sokeria: 7g/l

Settesoli Grillo Organic (Sisilia, Italia) 5,8€/12cl, 36€/75cl
Tuoksu: melko runsas, nuori ja hedelmäinen
Maku: kuiva ja ryhdikäs, hedelmäinen, yrttinen ja hennon mineraalinen. Kevyehkö suuntuntuma ja raikas hapokkuus
Rypäleet: Grillo 100%
Sokeria: 2g/l
Luomuviini

Punaviinit

Domaine Notre Dame de Cousignac (Rhône, Ranska) 5,8€/12cl, 36€/75cl
Tuoksu: kypsiä punaisia marjoja, maanläheisyyttä ja kukkaisia aromeja
Maku: täyteläinen, tummia marjoja, yrttejä ja mausteisuutta
Rypäleet: Grenache 45%, Syrah 45%, Cinsault 10%
Hapokkuus: sokeria 4g/l
Luomuviini

Murviedro Pasión Red Organic (Valencia, Espanja) 5,8€/12cl, 34€/75cl
Tuoksu: hedelmäinen, nahkainen
Maku: täyteläinen, mehevä, mausteinen, setrinen
Rypäleet: Monsastrell 90%, Garmacha 10%
Hapokkuus: sokeria 8g/l
Luomuviini

Kuplivat

Jaume Serra Organic Cava Brut (Espanja) 5,5€/12cl, 34€/75cl
Tuoksu: sitruksinen ja yrttinen
Maku: erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, kevyen greippinen, paahteinen, yrttinen
Rypäle: Macabeo

Fresita (Chile)  5,5€/20cl (hox! tarjoushinta)
Tuoksu: mansikkainen
Maku: makea, vähän hapokas, mansikkainen, hennon sitruksinen
Rypäleet: Moscatel 85%, Chardonnay 5%, Sauvignon Blanc 5%, Alicante Bouschet 5% + mansikkaa
Sokeria: 70 g/l

Hans Baer Rosé (Saksa) 6€/12cl, 37,5€/75cl
Tuoksu: mansikkainen
Maku: puolikuiva, hapokas, metsämarjainen, punamarjainen
Rypäle: Merlot
Sokeria: 16 g/l

Fiorissimo Prosecco (Italia) 6,7€/12cl, 41,5€/0,75l
Tuoksu: raikasta hedelmää ja sitrusta
Maku: kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, kevyen viheromenainen, hennon yrttinen
Rypäleet: Glera 100%
Sokeria: 12 g/l