OLUET


Kahdentoista hanaoluen valikoima häviää toki pikkuveliravintola Leskiselle mutta pienenkin kanssa pärjää.

Vakiovalikoiman lisäksi Jumpru Pubista löytyy kaikkiaan kuusi vierailevaa hanaa joista kirkkaimpina tähtinä loistavat oululaisen Sonnisaari Panimon mainiot oluet.

Kahden Sonnisaari-hanan lisäksi valikoimasta löytyvät Jumprun Sininen, Punainen, Keltainen sekä Hailuoto-hana, joissa tuotteet vaihtuvat säännöllisen epäsäännöllisesti. Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun vierailevasta oluesta.

Pullo-olutvalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken maltaat baaritiskiltä.

Päivitämme valikoimamme myös PintPlease-sovellukseen, lataa se ilmaiseksi tästä.

Hanaoluet

Karjala III 4,5%/0,5l/6,7€
Vahvasti suomalainen, kullankeltainen, raikas ja mukava lager maineikkaalta Hartwallin panimolta. Vahvasti Jutilan olut. Vahvasti Jumprussa jo ammoisista ajoista lähtien. Vahvasti lätkässä. Mikäli olit jo unohtanut niin Suomi hävisi jääkiekon Olympiafinaalissa vuonna 2006 Ruotsille numeroin 2-3 ja MM-kotikisoissa vuonna 2003 luvuin 5-6 johdettuaan ottelua ensin 5-1. Näin.

Lapin Kulta IV 5,2%/0,5l/6,9€
Vuonna 1873 Tornioon perustettiin panimo nimeltä Torneå Bryggeri Aktiebolag. Panimo muutti nimensä vuonna 1953 Tornion Olut Oy:ksi. Se puolestaan yhdistyi vuonna 1963 Lapin Olut Oy:n kanssa ja panimon nimi muuttui Lapin Kulta Oy:ksi. Nimen käyttöoikeuden saamiseksi yhtiön piti ostaa samanniminen kaivosyhtiö. Vuodesta 1965 Lapin Kullalla ja Hartwallilla oli ollut yhteistyötä pullotuksessa ja jakelussa ja Hartwall ostikin panimon 1980. Wikipediasta napatun faktan jälkeen Lapin Kullan valmistaminen päättyi Torniossa elokuussa 2010 mutta olut edelleen on sitä aromaattisen humala-aromista, hedelmäisen maukasta ja ennen kaikkea raikasta lageria.

Heineken 5%/0,5l/7,7€
Maailman arvostetuimmaksi premium-olutbrändiksi rankattu Heineken on saapunut Jumrpun vakiovalikoimaan. Amsterdamista kotoisin oleva Heineken on tuotantomäärältään maailman kolmanneksi suurin panimoyhtiö ja miedon humalaista ja raikkaan hedelmäistä lager-olutta on pantu vuodesta 1873. Heineken omistaa yli 130 panimoa yli 65 maassa ja työllistää noin 64 000 ihmistä. Yhtiö tuottaa 131,9 miljoonaa hehtolitraa olutta vuodessa, se on paljon enemmän kuin Sonnisaaren Panimo.

Pilsner Urquell 4,4%/0,5l/7,7€
Marraskuussa 1842 entisen Böömin alueella Pilsenin Porvaripanimo esitteli uuden kullankeltaisen pilsner-oluensa. Aikalaisiinsa sameisiin pintahiivaoluisiin verrattuna uutukainen oli kirkkaampi, puhtaampi ja paremmin säilyvä. Mailman ensimmäinen vaalea lager, Pilsner Urquell (Pilsenin alkulähe, pientä triviaa) oli syntynyt. Maultaan Urquell on täyteläinen, voimakkaan ja kukkean humalan sekä maistuvan maltaan harmoninen pilsner-avioliitto. Aah, kuinka runollista.

Panimomestarin Vaihtuva: Aura Bock 6,5%/0,5l/7€
Panimomestarin Vaihtuva – hanassa kierrätetään niin Hartwallin kuin panimon suojissa toimivan Mattsson-pienpanimon tuotteita. Tällä kertaa vuoron saa tyylipuhdas lajinsa edustaja, Aura Bock,vahva ja vaalea lagerolut. Se on väriltään kaunis, vaalean meripihkan sävyinen, maultaan runsaan maltainen ja aavistuksen makea. Kaadettaessa lasiin se jättää pysvyvän valkoisen vaahdon. Triviaa: Suomalainen olut oli laadukasta ja arvostettua jo 1500-luvulla, kun Ruotsin kuninkaan hovihankkijat tilasivat olutta Turun linnan isänniltä. Auran Panimo perustettiin Aurajoen rannalle vuonna 1884 ja sen yksi ensimmäisistä oluttyyleistä oli Bock.

Thornbridge Jaipur IPA 5,9%/0,5l/8,9€
Keski-Englannin Derbyshire´sta kotoisin oleva Thornbridge on pienpanimo vaikka tuuppaavatkin vuosittain maailmalle 2,8 miljoonaa litraa olutta, mikä sekin on enemmän kuin Sonnisaari. Panimon 350 voitetusta palkinnosta (siis olutkilpailuissa) eniten lienee kahminut Jaipur on nimetty intialaisen kaupungin mukaan. Panimon omistaja kävi Jaipurissa häämatkallaan ja lisäksi panimon kotipaikassa, Thonbridge Hall -kartanossa, löytyy Jaipur-sali. Tuoksussa on miellyttävää sitrusta, makeaa hedelmäisyyttä. Maku on räyhäkkään humalainen, tasoittuen hunajaiseen makeuteen ja miellyttävään alkoholin lämpöön.

_Kaarle_X9C9788

Tasting-lauta 9€

Mitä saadaan, kun yhdistetään sinistä, punaista, keltaista ja Sonnisaarta? No Jumprun Tasting-lauta! Laudalle kootaan söpösti neljä olutta vaihtuvien oluiden hanoista, desilitra per herkku, ja makuelämys vailla vertaa on valmis. Kaikki tämä hintaan 9€!


HANASIIDERIT JA -LONKEROT


Sen ainoan oikean ja originaalin Hartwallin Lonkeron lisäksi oluelle vaihtoehdoksi löytyy hanapuolelta Happy Joe-omenasiideri.

Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun.

Siideri, -long drink – ja RTD-pullovalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken herkut baaritiskiltä.

Happy Joe Dry Apple 4,7%/0,5l/8,3€
Happy Joe Dry Apple on kevyen raikas ja pirteän kuiva omenasiideri. Aidon omenan maun vangitseva englantilaistyyppinen omenasiideri sopii vaikka Pharrel Williamsin suuhun. Happy, happy, happy, happy,..

Hartwall Original Long Drink 5,5%/0,5l/8,3€
Hartwallin originaali lonkero on legenda! Juoma tuli markkinoille jo Helsingin olympialaisiin vuonna 1952 ja valmiilla juomasekoituksella oli tavoitteena helpottaa ravintolahenkilökunnan työmäärää olympiaturistien palvelemisessa. Siitä asti markkinoilla ollut lonkero nauttii edelleen suurta suosiota, suomalaiset juovat vuosittain reilut 28 miljoonaa litraa lonkeroa eli saman verra kuin kaikkia siidereitä yhteensä.


VIINIT


Jumprun & Kaarlen huima viinitarjous on voimassa! Tarjolla on kestävän kehityksen Yali-viinit Chilesta sekä modernit espanjalaiset La Purisima-viinit. Talon kuohuvana nautitaan Estrella de Oro Cavaa, Espanjasta hänkin. Kaikki nämä hintaan 18€/pullo, 3,5€/12cl!

Chileläinen Yali-viinisarja on saanut inspiraation Valparaisossa sijaitsevan El Yali – kosteikon mukaan. Tämä kosteikko toimii useiden lintujen kotipaikkana, joita nähdään myös Yali-viinien etiketeissä. Lisäksi Yali-viinit ovat tehneet yhteistyötä useiden kansainvälisten lintuja ja heidän elinpaikkoja suojelevien järjestöjen kanssa.

La Purisima on nuori, moderni ja innovatiivinen osuuskunta Yeclan laatuviinialuella. Yecla on Espanjan pienin laatuviinialue Murcian maakunnassa kaakkois Espanjassa. Viinitarhat sijaitsevat 500 – 900 metrin korkeudessa, joka takaa viineille riittävän viileät kasvuolosuhteet.

Tarjousviinien lisäksi tarjolla ovat mansikkainen Fresita sekä James Bondin lempisamppanja Bollinger Brut.

Valkoviinit

Campules “La Rubia” (Espanja) 3,5€/12cl, 18€/75cl
Tuoksu: hunajainen, vaalean kukkainen
Maku: kuiva, kevyt, kukkainen, kevyen hunajainen
Rypäleet: Airen, Macabeo
Sokeri: ei tiedossa

Yali Wetland Reserva Sauvignon Blanc (Chile) 3,5€/12cl, 18€/75cl
Tuoksu: trooppisen hedelmäinen
Maku: kuiva ja hedelmäinen viini jonka aromeista löytyy sitrusta, karviaista, yrttisyyttä ja trooppisiä hedelmiä
Rypäle: Sauvignon Blanc
Sokeri: 1,4g/l

Punaviinit

Campules “El Moreno” (Espanja) 3,5€/12cl, 18€/75cl
Tuoksu: kevyen marjainen
Maku: keskitäyteläinen, tumman marjainen, mausteinen
Rypäleet: Tempranillo, Monastrel

Yali Wild Swan Syrah Cabernet (Chile) 3,5€/12cl, 18€/75cl
Tuoksu: intensiivinen, punaisia marjoja kuten vadelmaa ja karpaloa. Lisäksi mausteisuutta, vaniljaa ja hieman suklaata
Maku: pehmeät tanniinit, hyvä tasapaino hedelmäisyyden ja tammen tuomien aromien välillä. Maussa mustaherukkaa, mustikkaa, mausteita, suklaata ja vaniljaa
Rypäleet: Syrah 50%, Cabernet Sauvignon 50%

Kuplivat

Anna Spinato Prosecco (Italia) 9,9€/20cl
Tuoksu: raikasta hedelmää ja sitrusta
Maku: kuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon valkopersikkainen
Rypäleet: Glera 100%
Sokeria: 13g/l

Bollinger Special Cuvée Champagne (Ranska) 105€/75cl
Tuoksu: raikas, hennon paahteinen
Maku: erittäin kuiva, erittäin hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, elegantti
Rypäleet: Pinot Noir 60%, Chardonnay 25%, Pinot Meunier 15%

Estrella de Oro Cava Brut (Espanja) 3,5€/12cl, 18€/75cl
Tuoksu: hedelmäinen ja hieman ikääntynyt
Maku: kuiva ja tasapainoinen, hapokas ja raikkaan hedelmäinen
Rypäle: Macabeo

Fresita (Chile) 9,1€/20cl
Tuoksu: mansikkainen
Maku: makea, vähän hapokas, mansikkainen, hennon sitruksinen
Rypäleet: Moscatel 85%, Chardonnay 5%, Sauvignon Blanc 5%, Alicante Bouschet 5% + mansikkaa