OLUET


Yhdentoista hanaoluen valikoima häviää toki pikkuveliravintola Leskiselle mutta pienenkin kanssa pärjää.

Vakiovalikoiman lisäksi Jumpru Pubista löytyy kaikkiaan viisi vierailevaa hanaa joista kirkkaimpina tähtinä loistavat oululaisen Sonnisaari Panimon mainiot oluet.

Kahden Sonnisaari-hanan lisäksi valikoimasta löytyvät Jumprun Sininen, Punainen, Keltainen sekä Jumprun Siideri joissa tuotteet vaihtuvat säännöllisen epäsäännöllisesti. Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Ratebeer.com– tai Untappd.com-arvostelun oluesta / siideristä.

Pullo-olutvalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken maltaat baaritiskiltä.

Päivitämme valikoimamme myös PintPlease-sovellukseen, lataa se ilmaiseksi tästä.

Hanaoluet

Karjala III 4,5%/0,5l/6,5€
Vahvasti suomalainen, kullankeltainen, raikas ja mukava lager maineikkaalta Hartwallin panimolta. Vahvasti Jutilan olut. Vahvasti Jumprussa jo ammoisista ajoista lähtien. Vahvasti lätkässä. Mikäli olit jo unohtanut niin Suomi hävisi jääkiekon Olympiafinaalissa vuonna 2006 Ruotsille numeroin 2-3 ja MM-kotikisoissa vuonna 2003 luvuin 5-6 johdettuaan ottelua ensin 5-1. Näin.

Lapin Kulta IV 5,2%/0,5l/6,7€
Vuonna 1873 Tornioon perustettiin panimo nimeltä Torneå Bryggeri Aktiebolag. Panimo muutti nimensä vuonna 1953 Tornion Olut Oy:ksi. Se puolestaan yhdistyi vuonna 1963 Lapin Olut Oy:n kanssa ja panimon nimi muuttui Lapin Kulta Oy:ksi. Nimen käyttöoikeuden saamiseksi yhtiön piti ostaa samanniminen kaivosyhtiö. Vuodesta 1965 Lapin Kullalla ja Hartwallilla oli ollut yhteistyötä pullotuksessa ja jakelussa ja Hartwall ostikin panimon 1980. Wikipediasta napatun faktan jälkeen Lapin Kullan valmistaminen päättyi Torniossa elokuussa 2010 mutta olut edelleen on sitä aromaattisen humala-aromista, hedelmäisen maukasta ja ennen kaikkea raikasta lageria.

Heineken 5%/0,5l/7,5€
Maailman arvostetuimmaksi premium-olutbrändiksi rankattu Heineken on saapunut Jumrpun vakiovalikoimaan. Amsterdamista kotoisin oleva Heineken on tuotantomäärältään maailman kolmanneksi suurin panimoyhtiö ja miedon humalaista ja raikkaan hedelmäistä lager-olutta on pantu vuodesta 1873. Heineken omistaa yli 130 panimoa yli 65 maassa ja työllistää noin 64 000 ihmistä. Yhtiö tuottaa 131,9 miljoonaa hehtolitraa olutta vuodessa, se on paljon enemmän kuin Sonnisaaren Panimo.

Pilsner Urquell 4,4%/0,5l/7,5€
Marraskuussa 1842 entisen Böömin alueella Pilsenin Porvaripanimo esitteli uuden kullankeltaisen pilsner-oluensa. Aikalaisiinsa sameisiin pintahiivaoluisiin verrattuna uutukainen oli kirkkaampi, puhtaampi ja paremmin säilyvä. Mailman ensimmäinen vaalea lager, Pilsner Urquell (Pilsenin alkulähe, pientä triviaa) oli syntynyt. Maultaan Urquell on täyteläinen, voimakkaan ja kukkean humalan sekä maistuvan maltaan harmoninen pilsner-avioliitto. Aah, kuinka runollista.

Panimomestarin Vaihtuva: Lahden Erikois Vehnä 5%/0,5l/6,8€
Panimomestarin Vaihtuva – hanassa kierrätetään niin Hartwallin panimon kuin panimon suojissa toimivan Mattsson-pienpanimon tuotteita. Tällä kertaa vuoron saa saksalaistyylinen Lahden Erikois Vehnä joka on raikas, reilun hedelmäinen, kauniin oljenkeltainen ja samea täysmallasvehnäolut. Maltillisesti katkerohumaloidun oluen maussa on banaania ja hunajamelonia, ja suutuntuma on pehmeä ja runsas.

Thornbridge Jaipur IPA 5,9%/0,5l/8,7€
Keski-Englannin Derbyshire´sta kotoisin oleva Thornbridge on pienpanimo vaikka tuuppaavatkin vuosittain maailmalle 2,8 miljoonaa litraa olutta, mikä sekin on enemmän kuin Sonnisaari. Panimon 350 voitetusta palkinnosta (siis olutkilpailuissa) eniten lienee kahminut Jaipur on nimetty intialaisen kaupungin mukaan. Panimon omistaja kävi Jaipurissa häämatkallaan ja lisäksi panimon kotipaikassa, Thonbridge Hall -kartanossa, löytyy Jaipur-sali. Tuoksussa on miellyttävää sitrusta, makeaa hedelmäisyyttä. Maku on räyhäkkään humalainen, tasoittuen hunajaiseen makeuteen ja miellyttävään alkoholin lämpöön.

_Kaarle_X9C9788

Tasting-lauta 9€

Mitä saadaan, kun yhdistetään sinistä, punaista, keltaista ja Sonnisaarta? No Jumprun Tasting-lauta! Laudalle kootaan söpösti neljä olutta vaihtuvien oluiden hanoista, desilitra per herkku, ja makuelämys vailla vertaa on valmis. Kaikki tämä hintaan 9€!


HANASIIDERIT JA -LONKEROT


Sen ainoan oikean ja originaalin Hartwallin Lonkeron lisäksi oluelle vaihtoehdoksi löytyvät Happy Joe-omenasiideri sekä Jumprun Siideri-hana jossa vierailee pelkästään hedelmäisiä herkkuja.

Siideri, -long drink – ja RTD-pullovalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken herkut baaritiskiltä.

Happy Joe Dry Apple 4,7%/0,5l/8,1€
Happy Joe Dry Apple on kevyen raikas ja pirteän kuiva omenasiideri. Aidon omenan maun vangitseva englantilaistyyppinen omenasiideri sopii vaikka Pharrel Williamsin suuhun. Happy, happy, happy, happy,..

Hartwall Original Long Drink 5,5%/0,5l/8,1€
Hartwallin originaali lonkero on legenda! Juoma tuli markkinoille jo Helsingin olympialaisiin vuonna 1952 ja valmiilla juomasekoituksella oli tavoitteena helpottaa ravintolahenkilökunnan työmäärää olympiaturistien palvelemisessa. Siitä asti markkinoilla ollut lonkero nauttii edelleen suurta suosiota, suomalaiset juovat vuosittain reilut 28 miljoonaa litraa lonkeroa eli saman verra kuin kaikkia siidereitä yhteensä.

Jumprun Siideri
Randomina vaihtuva siideri.


VIINIT


Talon kaatoviineinä nautitaan Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin eloisia, hedelmäisiä ja rakenteeltaan klassisia viinejä.

Nederburgin viinitila sijaitsee Paarlissa noin 45 minuutin ajomatkan päässä Kapkaupungista länteen. Etelä-Afrikan lounaisrannikon ilmasto muistuttaa Välimeren ilmastoa mikä tekee alueesta ihanteellisen viininviljelylle.

Tämän hetken vierailevat Castelli-viinit tulevat Italian renesanssiajan syntykodista Toscanasta.

Vakituiset kuplivat ovat puolestaan espanjalainen Rondel Cava sekä pulloittain myytävät italialainen Ruffino Prosecco, mansikkainen Fresita ja James Bondin lempisamppanja Bollinger Brut.

Valkoviinit

Nederburg 56hundred Chenin Blanc (Etelä-Afrikka) 5,2€/12cl, 32€/75cl
Tuoksu: runsaita persikan, guavan ja aprikoosin aromeja
Maku: tasapainoinen kokonaisuus, maussa meheviä hedelmiä ja miellyttävä jälkimaku
Rypäle: Chenin Blanc
Sokeri: 6,2g/l

Castelli Amici Pinot Grigio (Italia) 5,7€/12cl, 35€/75cl
Tuoksu: hedelmäinen
Maku: keskihapokas, hennon päärynäinen ja persikkainen
Rypäle: Pinot Grigio
Sokeri: ei tiedossa

Punaviinit

Nederburg 56hundred Cabernet Sauvignon (Etelä-Afrikka) 5,2€/12cl, 32€/75cl
Tuoksu: mehevän marjaisa tuoksu, jota säestää tumman suklaan ja tammen hennot vivahteet
Maku: runsas ja täyteläinen, kypsiä marjoja ja tammen tuomat vaniljaiset aromit
Rypäle: Cabernet Sauvignon

Castelli Amici Sangiovese (Italia) 5,7€/12cl, 35€/75cl
Tuoksu: punaisia marjoja
Maku: keskitäyteläinen, karpaloinen ja ryhdikkään hapokas
Rypäle: Sangiovese

Kuplivat

Anna Spinato Prosecco (Italia) 9,9€/20cl
Tuoksu: raikasta hedelmää ja sitrusta
Maku: kuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon valkopersikkainen
Rypäleet: Glera 100%
Sokeria: 13g/l

Bollinger Special Cuvée Champagne (Ranska) 105€/75cl
Tuoksu: raikas, hennon paahteinen
Maku: erittäin kuiva, erittäin hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, elegantti
Rypäleet: Pinot Noir 60%, Chardonnay 25%, Pinot Meunier 15%

Fresita (Chile) 9,1€/20cl
Tuoksu: mansikkainen
Maku: makea, vähän hapokas, mansikkainen, hennon sitruksinen
Rypäleet: Moscatel 85%, Chardonnay 5%, Sauvignon Blanc 5%, Alicante Bouschet 5% + mansikka

Rondel Cava (Espanja) 4,2€/12cl, 26€/75cl
Tuoksu: hedelmäinen ja hieman ikääntynyt
Maku: kuiva ja tasapainoinen, omenainen ja hennon paahteinen. Raikas, miellyttävä happorakenne
Rypäleet: Macabeo, Xarello, Parellada

Ruffino Prosecco (Italia) 32,5€/75cl
Tuoksu: sitrusta, päärynää, omenaa
Maku: miellyttävän hedelmäinen kuohuviini, jonka aromeista löytyy sitrusta, omenaa, päärynää ja seljankukkaa. Kuplat ovat hienot ja jälkimaku on miellyttävän pyöreä.
Rypäle: Glera