OLUET


Kahdentoista hanaoluen valikoima häviää toki pikkuveliravintola Leskiselle mutta pienenkin kanssa pärjää.

Vakiovalikoiman lisäksi Jumpru Pubista löytyy kaikkiaan kuusi vierailevaa hanaa joista kirkkaimpina tähtinä loistavat oululaisen Sonnisaari Panimon mainiot oluet.

Kahden Sonnisaari-hanan lisäksi valikoimasta löytyvät Jumprun Sininen, Punainen, Keltainen sekä Hailuoto-hana, joissa tuotteet vaihtuvat säännöllisen epäsäännöllisesti. Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun oluesta.

Pullo-olutvalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken maltaat baaritiskiltä.

Päivitämme valikoimamme myös PintPlease-sovellukseen, lataa se ilmaiseksi tästä.

Hanaoluet

Karjala III 4,5%/0,5l/6,7€
Vahvasti suomalainen, kullankeltainen, raikas ja mukava lager maineikkaalta Hartwallin panimolta. Vahvasti Jutilan olut. Vahvasti Jumprussa jo ammoisista ajoista lähtien. Vahvasti lätkässä. Mikäli olit jo unohtanut niin Suomi hävisi jääkiekon Olympiafinaalissa vuonna 2006 Ruotsille numeroin 2-3 ja MM-kotikisoissa vuonna 2003 luvuin 5-6 johdettuaan ottelua ensin 5-1. Näin.

Lapin Kulta IV 5,2%/0,5l/6,9€
Vuonna 1873 Tornioon perustettiin panimo nimeltä Torneå Bryggeri Aktiebolag. Panimo muutti nimensä vuonna 1953 Tornion Olut Oy:ksi. Se puolestaan yhdistyi vuonna 1963 Lapin Olut Oy:n kanssa ja panimon nimi muuttui Lapin Kulta Oy:ksi. Nimen käyttöoikeuden saamiseksi yhtiön piti ostaa samanniminen kaivosyhtiö. Vuodesta 1965 Lapin Kullalla ja Hartwallilla oli ollut yhteistyötä pullotuksessa ja jakelussa ja Hartwall ostikin panimon 1980. Wikipediasta napatun faktan jälkeen Lapin Kullan valmistaminen päättyi Torniossa elokuussa 2010 mutta olut edelleen on sitä aromaattisen humala-aromista, hedelmäisen maukasta ja ennen kaikkea raikasta lageria.

Heineken 5%/0,5l/7,7€
Maailman arvostetuimmaksi premium-olutbrändiksi rankattu Heineken on saapunut Jumrpun vakiovalikoimaan. Amsterdamista kotoisin oleva Heineken on tuotantomäärältään maailman kolmanneksi suurin panimoyhtiö ja miedon humalaista ja raikkaan hedelmäistä lager-olutta on pantu vuodesta 1873. Heineken omistaa yli 130 panimoa yli 65 maassa ja työllistää noin 64 000 ihmistä. Yhtiö tuottaa 131,9 miljoonaa hehtolitraa olutta vuodessa, se on paljon enemmän kuin Sonnisaaren Panimo.

Pilsner Urquell 4,4%/0,5l/7,7€
Marraskuussa 1842 entisen Böömin alueella Pilsenin Porvaripanimo esitteli uuden kullankeltaisen pilsner-oluensa. Aikalaisiinsa sameisiin pintahiivaoluisiin verrattuna uutukainen oli kirkkaampi, puhtaampi ja paremmin säilyvä. Mailman ensimmäinen vaalea lager, Pilsner Urquell (Pilsenin alkulähe, pientä triviaa) oli syntynyt. Maultaan Urquell on täyteläinen, voimakkaan ja kukkean humalan sekä maistuvan maltaan harmoninen pilsner-avioliitto. Aah, kuinka runollista.

Panimomestarin Vaihtuva: Mattson Imperial Pils 7%/0,5l/8,9€
Mattssonin panimo on Hartwallin erikoisolutpanimo, joka on saanut nimensä lahtelaisen olutvaikuttajan ja Mallasjuoman perustaja Henrik Mattssonin mukaan. Panimoa ei ole perustettu perinteisen pienpanimokaavan mukaan, vaan se on suuren oluttehtaan sisään rakennettu teräksinen tuotekehitysyksikkö. Mattsson Imperial Pils on suodattamaton, vaalean oljenkeltainen ja kauniin utuinen täysmallasolut. Tämän ison oluen muhkeaa ja vahvaa makua virkistää humalien mausteiset, pihkaiset ja ruohoiset aromit.

Thornbridge Jaipur IPA 5,9%/0,5l/8,9€
Keski-Englannin Derbyshire´sta kotoisin oleva Thornbridge on pienpanimo vaikka tuuppaavatkin vuosittain maailmalle 2,8 miljoonaa litraa olutta, mikä sekin on enemmän kuin Sonnisaari. Panimon 350 voitetusta palkinnosta (siis olutkilpailuissa) eniten lienee kahminut Jaipur on nimetty intialaisen kaupungin mukaan. Panimon omistaja kävi Jaipurissa häämatkallaan ja lisäksi panimon kotipaikassa, Thonbridge Hall -kartanossa, löytyy Jaipur-sali. Tuoksussa on miellyttävää sitrusta, makeaa hedelmäisyyttä. Maku on räyhäkkään humalainen, tasoittuen hunajaiseen makeuteen ja miellyttävään alkoholin lämpöön.

_Kaarle_X9C9788

Tasting-lauta 9€

Mitä saadaan, kun yhdistetään sinistä, punaista, keltaista ja Sonnisaarta? No Jumprun Tasting-lauta! Laudalle kootaan söpösti neljä olutta vaihtuvien oluiden hanoista, desilitra per herkku, ja makuelämys vailla vertaa on valmis. Kaikki tämä hintaan 9€!


HANASIIDERIT JA -LONKEROT


Sen ainoan oikean ja originaalin Hartwallin Lonkeron lisäksi oluelle vaihtoehdoksi löytyy hanapuolelta Happy Joe-omenasiideri.

Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun.

Siideri, -long drink – ja RTD-pullovalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken herkut baaritiskiltä.

Happy Joe Dry Apple 4,7%/0,5l/8,3€
Happy Joe Dry Apple on kevyen raikas ja pirteän kuiva omenasiideri. Aidon omenan maun vangitseva englantilaistyyppinen omenasiideri sopii vaikka Pharrel Williamsin suuhun. Happy, happy, happy, happy,..

Hartwall Original Long Drink 5,5%/0,5l/8,3€
Hartwallin originaali lonkero on legenda! Juoma tuli markkinoille jo Helsingin olympialaisiin vuonna 1952 ja valmiilla juomasekoituksella oli tavoitteena helpottaa ravintolahenkilökunnan työmäärää olympiaturistien palvelemisessa. Siitä asti markkinoilla ollut lonkero nauttii edelleen suurta suosiota, suomalaiset juovat vuosittain reilut 28 miljoonaa litraa lonkeroa eli saman verra kuin kaikkia siidereitä yhteensä.


VIINIT


Jumprun rypälevalikoima on kasvanut ja tämän kesän kuuminta hottia ovat rosé-viinit.

Talon valkoisina & punaisina nautimme perinteisiä italialaisia Pasqua-viinejä sekä etelä-australialaisia Yellow Tail-viinejä.

Pasqua on yksi Italian suurimpia yksityisiä perheyrityksiä ja sijaitsee Veronassa, Romeon & Julian rakkauden kaupungissa. Pasquan viinitarhat sijaitsevat mm. Veneton alueella Pohjois-Italiassa sekä Apuliassa Etelä-Italiassa. Yellow Tail-viinitalon kotimaa Australia on maailman seitsämänneksi suurin tuottaja ja viinejä tuotetaan mantereen viileämmissä eteläosissa, josta Yellow Tailkin on kotoisin sekä Tasmaniassa.

Talon kuohuvia viinejä on tarjolla useampikin. Kaatoviini saapuu Espanjasta ja tottelee nimeä Estrella de Oro Cava. Lisäksi tarjolla on perinteistä Codorniu Cava-kuohuviiniä kuin myös saman talon Cuvée Barcelona Rosé-viiniä. Maailmalla suurta suosiota nauttivat matala-alkoholiset Vinho Verde-viinit ovat myös löytäneet tiensä Jumpruun kun kylmäkaapista löytyvät portugalilaisen Casal Garcia-talon Branco & Rosé-viinit.

Edellä mainittujen lisäksi tarjolla ovat italialainen Sartori Prosecco, mansikkainen Fresita Chilestä sekä James Bondin lempisamppanja Bollinger Brut.

Valkoviinit

Pasqua Chardonnay (Italia) 5€/12cl, 29€/75cl
Tuoksu: trooppisen hedelmäinen
Maku: kuiva, keskihapokas, trooppista hedelmää sekä kevyttä mantelisuutta
Rypäle: Chardonnay
Sokeri: 5g/l

Yellow Tail Pinot Grigio (Australia) 5€/12cl, 29€/75cl
Tuoksu: sitruksinen, hedelmäinen
Maku: puolikuiva, keskihapokas, sitruksinen, päärynäinen, kevyen persikkainen, yrttinen
Rypäleet: Pinot Grigio
Sokeri: 9g/l

Punaviinit

Pasqua Sangiovese (Italia) 5€/12cl, 29€/75cl
Tuoksu: marjainen
Maku: keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, kevyen yrttinen
Rypäle: Sangiovese
Sokeri: 6g/l

Yellow Tail Cabernet Sauvignon-Merlot (Australia) 5€/12cl, 29€/75cl
Tuoksu: vaniljainen
Maku: täyteläinen, samettisen pehmeä, hilloinen
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot
Sokeri: ei tiedossa

Kuplivat

Bollinger Special Cuvée Champagne (Ranska) 105€/75cl
Tuoksu: raikas, hennon paahteinen
Maku: erittäin kuiva, erittäin hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, elegantti
Rypäleet: Pinot Noir 60%, Chardonnay 25%, Pinot Meunier 15%
Sokeria: 3g/l

Casal Garcia Branco (Portugali) 5€/12cl, 29€/75cl
Tuoksu: hedelmäisen raikas
Maku: puolikuiva, keskihapokas, raikas, hedelmäinen ja kevyesti pirskahteleva
Rypäleet: Vinho Verde 100%
Sokeria: 9g/l

Casal Garcia Rosé (Portugali) 5€/12cl, 29€/75cl
Tuoksu: marjainen
Maku: puolikuiva rosé jossa mansikan ja vadelman aromeja
Rypäleet: Vinho Verde, tummia rypälelajikkeita
Sokeria: 12g/l

Codorníu Clásico Cava Sec (Espanja) 6,9€/20cl
Tuoksu: kypsän hedelmäinen ja hennon paahteinen t
Maku: puolikuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, hennon paahteinen, mausteinen
Rypäleet: Macabeo, Parellada, Xarel-lo
Sokeria: 20g/l

Codorníu Cuvée Barcelona Rosé (Espanja) 4,9€/12cl, 29€/75cl
Tuoksu: sitruksinen
Maku: erittäin kuiva, miellyttävän hapokas, runsaan punaherukkainen ja sitruksinen
Rypäleet: Garnacha, Parellada
Sokeria: 11g/l

Estrella de Oro Cava Brut (Espanja) 4,9€/12cl, 29€/75cl
Tuoksu: hedelmäinen ja hieman ikääntynyt
Maku: kuiva ja tasapainoinen, hapokas ja raikkaan hedelmäinen
Rypäle: Macabeo

Fresita (Chile) 9,1€/20cl
Tuoksu: mansikkainen
Maku: makea, vähän hapokas, mansikkainen, hennon sitruksinen
Rypäleet: Moscatel 85%, Chardonnay 5%, Sauvignon Blanc 5%, Alicante Bouschet 5% + mansikkaa

Sartori Prosecco (Italia) 5,5€/12cl, 29€/75cl
Tuoksu: raikasta hedelmää ja sitrusta
Maku: kuiva, keskihapokas, sitruksinen, aprikoosinen, päärynäinen
Rypäleet: Glera 100%
Sokeria: 12g/l