OLUET


PANDEMIAN VUOKSI HANAVALIKOIMAA ON SUPISTETTU RADIKAALISTI. TÄMÄN HETKEN OLUET LUET TÄSTÄ.

Kahdentoista hanaoluen valikoima häviää toki pikkuveliravintola Leskiselle mutta pienenkin kanssa pärjää.

Vakiovalikoiman lisäksi Jumpru Pubista löytyy kaikkiaan kuusi vierailevaa hanaa joista kirkkaimpina tähtinä loistavat oululaisen Sonnisaari Panimon mainiot oluet.

Kahden Sonnisaari-hanan lisäksi valikoimasta löytyvät Jumprun Sininen, Punainen ja Keltainen, joissa tuotteet vaihtuvat säännöllisen epäsäännöllisesti. Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun oluesta.

Pullo-olutvalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken maltaat baaritiskiltä.

Päivitämme valikoimamme myös PintPlease-sovellukseen, lataa se ilmaiseksi tästä.

Hanaoluet

Karjala III 4,5%/0,5l/7,1€
Vahvasti suomalainen, kullankeltainen, raikas ja mukava lager maineikkaalta Hartwallin panimolta. Vahvasti Jutilan olut. Vahvasti Jumprussa jo ammoisista ajoista lähtien. Vahvasti lätkässä. Mikäli olit jo unohtanut niin Suomi hävisi jääkiekon Olympiafinaalissa vuonna 2006 Ruotsille numeroin 2-3 ja MM-kotikisoissa vuonna 2003 luvuin 5-6 johdettuaan ottelua ensin 5-1.

Lapin Kulta IV 5,2%/0,5l/7,3€
Vuonna 1873 Tornioon perustettiin panimo nimeltä Torneå Bryggeri Aktiebolag. Panimo muutti nimensä vuonna 1953 Tornion Olut Oy:ksi. Se puolestaan yhdistyi vuonna 1963 Lapin Olut Oy:n kanssa ja panimon nimi muuttui Lapin Kulta Oy:ksi. Nimen käyttöoikeuden saamiseksi yhtiön piti ostaa samanniminen kaivosyhtiö. Vuodesta 1965 Lapin Kullalla ja Hartwallilla oli ollut yhteistyötä pullotuksessa ja jakelussa ja Hartwall ostikin panimon 1980. Wikipediasta napatun faktan jälkeen Lapin Kullan valmistaminen päättyi Torniossa elokuussa 2010, mutta olut edelleen on sitä aromaattisen humala-aromista, hedelmäisen maukasta ja ennen kaikkea raikasta lageria.

Heineken 5%/0,5l/8,1€
Maailman arvostetuimmaksi premium-olutbrändiksi on rankattu Heineken. Amsterdamista kotoisin oleva Heineken on tuotantomäärältään maailman kolmanneksi suurin panimoyhtiö ja miedon humalaista ja raikkaan hedelmäistä lager-olutta on pantu vuodesta 1873. Heineken omistaa yli 130 panimoa yli 65 maassa ja työllistää noin 64 000 ihmistä. Yhtiö tuottaa 131,9 miljoonaa hehtolitraa olutta vuodessa ja se on paljon enemmän kuin Sonnisaaren Panimo.

Pilsner Urquell 4,4%/0,5l/8,1€
Marraskuussa 1842 entisen Böömin alueella Pilsenin Porvaripanimo esitteli uuden kullankeltaisen pilsner-oluensa. Aikalaisiinsa sameisiin pintahiivaoluisiin verrattuna uutukainen oli kirkkaampi, puhtaampi ja paremmin säilyvä. Mailman ensimmäinen vaalea lager, Pilsner Urquell (Pilsenin alkulähe, pientä triviaa) oli syntynyt. Maultaan Urquell on täyteläinen, voimakkaan ja kukkean humalan sekä maistuvan maltaan harmoninen pilsner-avioliitto. Aah, kuinka runollista.

Thornbridge Jaipur IPA 5,9%/0,5l/9,3€
toistaiseksi tauolla.

Panimomestarin Vaihtuva: Toppila Helles Lager 5,1%/0,5l/8,1€
Hartwall on tuonut takaisin legendaarisen oululaisoluen päivitetyn version. 2000-luvun Toppilan olut on raikas Helles-tyyppinen lager, joka jatkaa alkuperäisen nimenkantajan tarinaa.Toppilan oluen alkuperäiset reseptit ovat olleet Hartwallin omistuksessa 1980-luvulta lähtien. Reseptiä on muokattu alkuperäisestä, jotta se osuu tämän päivän oluen ystävien makuhermoon. Reseptiä muokattiin yhteistyössä Jumprun & Leskisen, sekä 45 Specialin & Zivagon omistajien kanssa, ja näissä ravintoloissa myös maistat uutukaisen.

Ravintoloiden tiskeillä Toppilan oluen tunnistaa perinteisestä etiketistä, jossa komeilee alkuperäisen oululaisoluen tapaan Toivo-fregatti.

Hartwallin Toppilan olut on Helles-tyyppinen kirkas ja vaalea lager. Se on Saksasta lähtöisin oleva raikas ja kevyesti humaloitu oluttyyli, joka on maultaan pehmeän maltaista ja monia lageroluita pyöreämpää, aromikkaampaa ja hedelmäisempää.

Sininen:
toistaiseksi tauolla

Punainen:
toistaiseksi tauolla

Hailuodon Panimo:
toistaiseksi tauolla

 


HANASIIDERIT JA -LONKEROT


Sen ainoan oikean ja originaalin Hartwallin Lonkeron lisäksi oluelle vaihtoehdoksi löytyy hanapuolelta Happy Joe-omenasiideri.

Tuotteen nimeä klikkaamalla luet Untappd.com – tai Ratebeer.com– arvostelun.

Siideri, -long drink – ja RTD-pullovalikoimamme vaihtuu säännöllisesti, tiedustele tämän hetken herkut baaritiskiltä.

Happy Joe Dry Apple 4,7%/0,4l/7,5€
Happy Joe Dry Apple on kevyen raikas ja pirteän kuiva omenasiideri. Aidon omenan maun vangitseva englantilaistyyppinen omenasiideri sopii vaikka Pharrel Williamsin suuhun. Happy, happy, happy, happy,..

Hartwall Original Long Drink 5,5%/0,4l/7,5€
Hartwallin originaali lonkero on legenda! Juoma tuli markkinoille jo Helsingin olympialaisiin vuonna 1952 ja valmiilla juomasekoituksella oli tavoitteena helpottaa ravintolahenkilökunnan työmäärää olympiaturistien palvelemisessa. Siitä asti markkinoilla ollut lonkero nauttii edelleen suurta suosiota, suomalaiset juovat vuosittain reilut 28 miljoonaa litraa lonkeroa eli saman verra kuin kaikkia siidereitä yhteensä.


VIINIT


Jumprun rypäleet

Ihanat valkoviinit tulevat Argentiinasta ja Saksasta. Syksyn punaisina lämmittäjinä nautimme argentiinalaista merlot-malbecia ja portugalilaista neljän rypäleen Hot Spot-viiniä.

Vuonna 1883 perustettu, Mendozan laaksossa viininsä viljelevä Trapiche on Argentiinan palkituin viinintuottaja, valkoisena listaltamme löytyy Sauvignon Blanc Semillon.
Saksan Rheinhessenista saapuva Weinkellerei Hechtsheimin herkullinen Hans Baer Riesling on omenaisen hapokas herkku.

Syyskauden punaviineinä lämmittävät argentiinalainen Trapiche Astica Merlot Malbec ja portugalilainen Hot Spot. Kukkaa Argentiinan alkuperäiskielellä tarkoittava Astica maistuu  mukavan lempeältä. Syksyn uutuusviini Hot Spot on Vidigal Winesin omistajan ja pääviinintekijän António Mendes Lopesin näkemys nykyaikaisesta ja monikäyttöisestä portugalilaisesta viinistä.

Talon kuohuvia viinejä on tarjolla useampikin. Kaatokuohuviini saapuu Espanjasta ja tottelee nimeä Estrella de Oro Cava. Lisäksi tarjolla on  Cuvée Barcelona Rosé-viiniä, italialaista Mionetto Proseccoa, mansikkaista Fresitaa sekä James Bondin lempisamppanjaa Bollinger Brutia.

Valkoviinit

Hans Baer Riesling (Saksa) 5,5€/12cl, 33€/75cl
Tuoksu: sitruksinen, hedelmäinen
Maku: Kuiva, hapokas, viheromenainen, ananaksinen, aprikoosinen, kevyen viherherukkainen, hennon yrttinen
Rypäle: Riesling 100%
Sokeri: 7g/l

Trapiche Astica Sauvignon Blanc Semillon (Argentiina) 5,5€/12cl, 33€/75cl
Tuoksu: raikas, sitruunainen, hedelmäisiä aromeja
Maku: kuiva, pirteän hedelmäinen ja raikas, jossa aistii mm. omenaa ja kukkaisuutta
Rypäleet:Sauvignon Blanc 60%, Semillon 40%
Sokeri: 2g/l

Punaviinit

Hot Spot (Portugali) 5,5€/12cl, 33€/75cl
Tuoksu: marjainen
Maku: keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän marjainen, hedelmäinen, pehmeä, aavistuksen mausteinen
Rypäleet: Castelâo 45%, Tinta Roriz 35%, Trincadeira Preta 20%

Trapiche Astica Merlot Malbec (Argentiina) 5,5€/12cl, 33€/75cl
Tuoksu: meheviä kypsiä marjoja ja kevyttä mausteisuutta
Maku: keskitäyteläinen, runsaahko maku on kirsikkainen ja karhunvatukkainen
Rypäleet: Merlot 50%, Malbec 50%

Kuplivat

Bollinger Special Cuvée Champagne (Ranska) 110€/75cl
Tuoksu: raikas, hennon paahteinen
Maku: erittäin kuiva, erittäin hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, elegantti
Rypäleet: Pinot Noir 60%, Chardonnay 25%, Pinot Meunier 15%
Sokeria: 3g/l

Estrella de Oro Cava Brut (Espanja) 5,5€/12cl, 33€/75cl
Tuoksu: hedelmäinen ja hieman ikääntynyt
Maku: kuiva ja tasapainoinen, hapokas ja raikkaan hedelmäinen
Rypäle: Macabeo

Fresita (Chile) 9,3€/20cl
Tuoksu: mansikkainen
Maku: makea, vähän hapokas, mansikkainen, hennon sitruksinen
Rypäleet: Moscatel 85%, Chardonnay 5%, Sauvignon Blanc 5%, Alicante Bouschet 5% + mansikkaa

Sartori Prosecco (Italia) 10€/18,75cl
Tuoksu: raikasta hedelmää ja sitrusta
Maku: erittäin kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, aprikoosinen, päärynäinen
Rypäleet: Glera 100%
Sokeria: 13g/l